I februar 2020 ble mitt stamnavn i NRR også godkjent. Ønske om å sette igang med avl på katt, er ikke noe jeg hadde tenkt så mye på før. Men etter at Anouck kom i hus, med sitt fantastiske gemytt og væremåte. I tillegg til at jeg tålte henne så mye bedre enn huskattene vi har hatt, gjorde at jeg hadde veldig lyst til å sette igang med dette også. Og Sibirkatter og Whippet, går så utrolig godt sammen. De er blitt en utrolig fin flokk her. Utseende, væremåte og allergivennlighet, disse tingene gjør at Sibirkatten er blitt mer enn et familiemedlem. Men også en livsstil. De beriker livene våre, og har masse personlighet. Jeg kaller de for små hunder.🙂

Jeg er innehaver av Acasel Whippets. Mitt navn er Kathrine Lesaca Johansen. Mitt pikenavn betyr mye for meg, og det la grunnlaget for det nye kennel navnet mitt. Acasel er Lesaca baklengs.
Jeg bor i Vingrom, er gift med André og vi har 4 barn. Fra 20 til 26 år.
Vi fikk vår første mynde for snart 16 år siden.. Det var en fantastisk Irsk Ulvehund som het Kira. Jeg har hatt en spesiell forkjærlighet for mynder siden jeg var barn. Hunde interessen har alltid vært stor. Men mynder har fascinert meg enormt.
Vår første Whippet var Sookie. Som vi dessverre mistet i desember 2019, nesten 12 år gammel. Ingen avl eller utstillingshiund. Men med verdens største personlighet.

I tillegg til hundene har vi også katter. Nå er det 4 stk i hus. En huskatt og 3 Sibirkatter. Pluss 1 Sibirkatt hunn ute på for.

Håper denne enkle hjemmesiden kan være til litt glede. Ellers er det bare å ta kontakt med meg. Og kom gjerne på besøk for å hilse på meg og hundene mine. 😊

Min e-post adr er : klesaca@gmail.com
Mitt tlf nr er : 41285825

Vår fantastiske Irske Ulvehund, Kira.

Mitt ønske med med mitt oppdrett er ikke å nødvendigvis hevde oss på noen arenaer. Men å prøve så godt jeg kan å få frem gode familie hunder, med et et godt og stabilt gemytt. For meg vil alltid mentaliteten være det aller viktigste. Men samtidig vet jeg at for å vite at du ikke avler deg bort fra rase standarden, så er det viktig å få vist hundene litt på utstilling. Både avls hundene og avkommene du får frem. Dessuten er utstillinger en hyggelig måte å bli kjent med andre som har samme rase. En Whippet som kan brukes til mye er jo det beste. Men helt ærlig, så er våre hunder først og fremst familie hunder. Vi er litt å finne på utstillinger. Men ikke alle. LC er noe jeg gjerne skulle gjort mer av. Men tida strekker rett og slett ikke til. 

 

 

 

Jeg kan ikke skryte av masse kurs og utdanning. Erfaringen jeg har er de årene jeg har hatt hund. Men med en unormalt stor interesse for hund ifra jeg kunne lese. Jeg var å finne på biblioteket med nesa i alle mulige bøker om hund , da jeg var barn. Interessen ble ikke mindre som voksen, men måtte vike litt for et travelt liv som 4 barns mamma i noen år. Men ønsket om hund har vært veldig stort. Som barn så passet jeg hunder i nabolaget. Gikk tur med de og lekte med de. Så de betydde noe helt spesielt.

I 2009 så startet jeg Kathstone Whippets sammen med Stein-Ole Kjær. Vi hadde et veldig godt samarbeid i flere år. Men ønsket om å kunne gjøre noe på egen hånd hadde vært der en stund. Og i det siste Kathstone kullet som ble født hos meg, beholdt jeg en tispe, Luna. Og hun har vist seg å bli alt jeg kunne drømme om. Og hun og Emily blir da min nye start under navnet Acasel.

I 2012 og 2013 gikk jeg NKK's Oppdretterskole. En skole alle som tenker på å ville sette valper til verden, burde gå. Enormt lærerikt og interessant. Du blir aldri utlært. Kunnskap innen hund og ikke minst fødsler, valper, stell, sosialisering osv osv er endeløs. Så å være litt ydmyk, lære av andre, og ikke minst følge opp valpe kjøperne sine på en skikkelig måte, er en selvfølge. 

Bamboo